Cabinetul GRUIA DUFAUT a participat în calitate de partener al CCIFER la Conferința-dezbatere „Securitatea datelor în companii”, organizată în data de 15 februarie 2018, la sediul KPMG din București.

Cu această ocazie, Mihaela NIȚU, avocat senior al Cabinetului GRUIA DUFAUT, a prezentat modul în care operatorii de date trebuie sa acționeze pentru a-și respecta obligațiile în domeniul protecției datelor cu caracter personal din perspectiva prevederilor noului Regulament general de protecția datelor, Regulamentul (UE)-2016/679, aplicabil în toate statele membre ale UE, inclusiv România, din 25 mai 2018.

Temele dezbătute în cadrul conferinței au fost automatizarea răspunsului la incidente, awareness în cybersecurity - contextul actual, amenințări și recomandări, GDPR și obligațiile de asigurare a securității datelor, ransomware, amenințări și măsuri ce trebuie luate, transformarea digitală a companiilor: avantaje și riscuri.

În cadrul conferinței, moderate de Andrei AVADANEI, Președinte CCSIR (Cyber Security Research Center from Romania), au mai intervenit: Cristi POPA, System Engineer, PENTALOG, Mihai Gabriel TĂNASE, Director, IT Advisory & Cyber Security Services, KPMG, Mihnea DUMITRU, ‎Convergent Marketing Manager, ORANGE.

Evenimentul organizat de CCIFER a fost destinat exclusiv societăților membre ale Camerei de Comerț Franceze în România. Alte conferințe pe tema securității datelor la care Cabinetul GRUIA DUFAUT va interveni în viitorul apropiat: 15 martie – Sibiu, 30 martie - Brașov