Legal Magazin, in parteneriat cu Cabinetul GRUIA DUFAUT, va invita sa participati la Conferinta « Data Protection : Solutii si responsabilitati », Editia a IV-a, ce se va desfasura vineri, 30 martie 2018 (9 :30-13 :00), la sediul Universitatii Transilvania din Brasov (Bd. Eroilor nr. 29, Brasov).

Potrivit estimarilor oficiale, la nivel mondial, doar 9% dintre companii respecta regulamentul european privind protectia datelor cu caracter personal, care va intra in vigoare la 25 mai 2018. Din aceasta perspectiva, GDPR reprezinta cea mai insemnata schimbare legislativa adoptata de UE in ultimii de ani, majoritatea companiilor din tarile membre ale UE fiind vizate de aplicarea prevederilor acestui regulament si de necesitatea efectuarii cel putin a unui audit legal si IT.

Conferinta cu tema Data Protection: Solutii si responsabilitati isi propune sa vina in sprijinul companiilor si autoritatilor si sa clarifice o serie de aspecte prevazute in Regulament precum:

• Principalii operatori vizati
• Evaluarea contractelor existente in vederea stabilirii conformitatii cu prevederile Regulamentului
• Evaluarea politicilor, procedurilor si notificarilor aferente prelucrarii datelor cu caracter personal
• Clarificarea unor aspect importante cuprinse in Regulamentul UE ; consimtamantul persoanelor pentru tratarea datelor cu caracter personal, rolul si obligatiile responsabilului DPO, elaborarea studiului de impact, modalitatile de tartare si notificarile incidentelor de Securitate.

SPEAKERI
• Dna. Mihaela UDUDEC, Consilier, Biroul Juridic si Comunicare, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
Dna. Mihaela NITU, Avocat Senior, Cabinetul de avocat GRUIA DUFAUT
• Dl. Tudor GALOS, Senior Consultant TUDOR GALOS Consulting
• Dna. Theodora CIUNGAN, Managing Partner Flunky Labs
• Reprezentant al Camerei de Comert si Industrie Brasov
• Reprezentant Universitatea Transilvania

Mihaela NITU, Avocat Senior, este specializata in Dreptul muncii, securitate sociala si protectie sociala. In cadrul misiunilor sale intervine pe doua paliere – relatii individuale intre angajatori si anagajati si proceduri de negocieri colective, executarea si modificarea contractelor colective. Experienta sa include si realizarea de audituri sociale pentru companii si acordarea de consultanta in cadrul procedurilor de reorganizare (fuziuni, sciziuni, transfer partial de active etc) Totodata, ea realizeaza audituri juridice si acorda asistenta in legatura cu modul in care operatorii de date trebuie sa actioneze pentru a-si respecta obligatiile in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

Participarea la conferinta este GRATUITA, dar inregistrarea obligatorie.

Pentru inregistrarea participarii, va rugam contactati:
• Mircea Fica, Senior editor, Legal Magazin 0732 903 216 mircea.fica@legalmagazin.ro
• Roxana Biga, Sales Manager, Legal Magazin 0736.366.192 office@legalmagazin.ro